Home Landelijke radio Rudy Mackay coördinator KRO-NCRV Radioschool

Rudy Mackay coördinator KRO-NCRV Radioschool

Rudy Mackay wordt coördinator van de nieuwe KRO-NCRV Radioschool, de interne opleiding van de omroep die jong radiotalent gaat opleiden. Dat heeft Mackay bevestigd aan RadioFreak.nl. “Ik ga samen met collega’s de opleiding opzetten”, laat Mackay weten. Jonge radiomakers tussen de 18 en 25 jaar kunnen zich vanaf maandag aanmelden bij de KRO-NCRV Radioschool, Mackay gaat hen begeleiden.

Mackay begon zelf ooit in het opleidingstraject van 3FM. Hij startte in 2006 in de nacht en presenteerde later jarenlang op vrijdagavond tussen 22:00 en 1:00 uur het programma ‘Der Rudy’ (eerder MoveYourAss). Het programma stopte in september 2010, maar Mackay bleef enige tijd actief bij 3FM als invaller van Eric Corton. De laatste jaren is Mackay vooral te horen geweest bij Radio 6. Tevens is hij de vaste invaller van Paul Rabbering op Radio 2.

Radioschool
Op de nieuwe KRO-NCRV Radioschool krijgen jonge radiomakers workshops, trainingen en persoonlijke coaching, maar gaan ze vooral ook veel radio maken. “Alle aspecten van radiomaken komen aan bod, vóór en achter de schermen. We willen vooral leren hoe je een verhaal zo boeiend mogelijk vertelt. Of je nu bureauredacteur bent, verslaggever, presentator, of dat je het allerliefste knipt en plakt met geluid”, aldus KRO-NCRV.

De talenten van de Radioschool komen elke week bij elkaar en werken midden tussen de redacties van bijvoorbeeld ‘Gijs 2.0’ op Radio 2, ‘De Ochtend’ op Radio 1 en ‘RabRadio’ op 3FM. Opgeven voor de KRO-NCRV Radioschool kan tot 29 februari 2016.

KRO-NCRV is niet de eerste die een intern opleidingstraject start voor jonge, getalenteerde radiomakers. Ook BNN doet dat al jaren met ‘BNN University’. De NPO heeft tevens al sinds jaar en dag een radioschool, die sinds kort ‘NPO Campus’ heet.

 

Foto: KRO-NCRV