Home Landelijke radio RTV West schrapt muziek op werkdagen

RTV West schrapt muziek op werkdagen

RTV West schrapt in het nieuwe jaar op werkdagen overdag de muziek uit de radio-uitzendingen. De programmering gaat zich tussen 06.00 uur en 19.00 uur volledig richten op nieuws en informatie. Ook krijgt de zender 24 uur per dag op het hele uur een eigen nieuwsbulletin.

Dat staat in het werkplan Radio en TV West, dat donderdagavond is gepresenteerd aan het personeel. Algemeen directeur Jeroen Soer van RTV West spreekt van een ambitieus plan. “We willen een sprankelende regionale nieuwszender worden met een landelijke uitstraling. Onze zender moet als nieuwsbron onmisbaar worden voor de mensen in onze regio.”

Op het moment biedt Radio West alleen overdag een eigen nieuwsbulletin, na het NOS radionieuws. Per 1 februari, als waarschijnlijk ook de frequentie verandert van 88.4 naar 89.3, vervalt dat laatste bulletin om plaats te maken voor een eigen Radio West-nieuwsjournaal met prominente aandacht voor regionaal nieuws. Daarnaast is er uiteraard ook aandacht voor overig binnenlands, buitenlands, economisch en sportnieuws.

RTV West gaat ook de internetsite en teletekstpagina’s vernieuwen. Er komt een nieuwe internetportal met de naam westonline. Het is de bedoeling dat de redacties van radio en televisie nog meer gaan samenwerken bij de productie van programma’s.

Een van de redenen voor de ingrijpende veranderingen bij RTV West is de vergrijzing van het publiek in de laatste jaren. Negen van de tien luisteraars van Radio West zijn ouder dan 50 jaar. Dit moet veranderen de zender gaat zich nu richten op mensen in de leeftijd van 35 tot 49 jaar.