Home Landelijke radio RTV Utrecht wil zelfde rol krijgen als Radio Rijnmond

RTV Utrecht wil zelfde rol krijgen als Radio Rijnmond

Nog steeds stemmen weinig inwoners van de provincie Utrecht af op de radio en televisie uitzendingen van RTV Utrecht, dit schrijft de Gelderlander. De omroep heeft een jaar na de doorstart de laagste kijk- en luistercijfers van de regionale omroepen in Nederland. In november 2002 fuseerden Radio M, Kanaal 9 en de regio- en stadsomroepen en werd de nieuwe naam RTV Utrecht.

Het doel was om zoveel mogelijk kijkers en luisteraars te trekken. Dat wil volgens Omroep Reclame Nederland nog niet echt lukken. Waar regionale radiozenders als Radio Noord en Radio Gelderland een marktaandeel van respectievelijk 37,2 en 17,3 procent hebben, komt Utrecht niet verder dan een schamele 4,4 procent. Het marktaandeel van Radio M is gemiddeld het laagst van alle regionale radiozenders in Nederland. Bij de televisie heeft Utrecht een marktaandeel van 0.4 procent.

Toch zijn er meer Utrechtse kijkers en luisteraars dan twee jaar geleden. “We werken er hard aan om nog beter te worden en meer mensen aan ons te binden”, zegt directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht. Hij ziet voor de omroep kansen om eenzelfde rol te gaan spelen als het Amsterdamse AT5 of Radio Rijnmond.