Home Landelijke radio RTV Oost wil nieuwe lokale omroep Zwolle starten

RTV Oost wil nieuwe lokale omroep Zwolle starten

RTV Oost en Landstede willen samen een nieuwe lokale omroep beginnen in Zwolle. Het idee is dat de omroep vanuit het FCZwolle-stadion zowel radio als televisie gaat maken. Er zijn nog vier andere partijen die een lokale omroep in de Overijsselse hoofdstad willen beginnen.

De zendlicentie voor een lokale Zwolse omroep ligt bij de curator van de failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle, in afwachting van afwikkeling van het faillissement. Officiële aanvragen voor zendtijdtoewijzing kunnen daarom nog niet worden ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Frits Smit, bestuurder van de failliete omroep, onderzoekt samen met een aantal vrijwilligers van Omroep Zwolle de mogelijkheden voor een nieuwe omroep. Smit stelt inmiddels met op één na alle gegadigden te hebben gesproken. Naast de (radio)vrijwilligers van de failliete omroep zijn dat Radio IJsselmond uitKampen, Brugmedia, Stichting Publieke Media Zwolle en dus RTVOost/Landstede.

Hoofdredacteur Henny Everts van RTV Oost: "Wij willen onze positie in Zwolle versterken. We bekijken of we het werk van de failliete omroep over kunnen nemen in een samenwerking met de school Landstede. Het management zou dan bij RTV Oost komen te liggen."