Home Landelijke radio RTV Hollands Midden (LOT) boos op NEO

RTV Hollands Midden (LOT) boos op NEO

De Nieuwkoopse Lokale Omroep Ter Aar (LOT / RTV Hollands Midden ) is stomverbaasd nu NEO komend weekeinde samen met Alphen Stad FM de Triatlon van Nieuwkoop gaat verslaan. "Wij zijn in onderhandeling met NEO over structurele samenwerking”, zegt woordvoerder van LOT, Martin Meijer. "Dit had een leuke opening kunnen zijn." 
Meijer snapt niet waarom Neo opeens de andere kant op kijkt. Het was steeds NEO die steeds aandrong op samenwerking en het liefst een fusie met LOT. Deze van oorsprong Ter Aarse radio-omroep heeft fusie steeds tegengehouden, omdat ze bang was de identiteit te verliezen. De gemeenteraad van Nieuwkoop verplichtte de twee toch samen te gaan werken. Onder leiding van oud-wethouder Piet Melzer wordt daar al sinds eind februari aan gewerkt.

"Het leek de goede kant op te gaan”, vertelt Meijer. "Op 10 juni zouden we weer bij elkaar komen om wat zaken te regelen.” Volgens Meijer had LOT de triatlon best samen met NEO willen verslaan. "Op het gebied van sport kunnen we best nog wat mensen hebben die ons willen helpen. Dit is een gemiste kans.”
In een rondgestuurde mail over de triatlon schrijft John Kwakkenbos van NEO dat ‘NEO Radio voor dit evenement de samenwerking heeft gezocht met ‘Grote Broer’ Alphen Stad FM om zodoende wat meer technische middelen te kunnen gebruiken’. "De medewerkers van Alphen Stad FM reageerden enthousiast op het voorstel van NEO Radio om de uitzending ‘over te nemen’ en dus ook uit te zenden via de frequentie van Alphen Stad FM 105.4 FM. Alphen Stad FM zal ook een aantal medewerkers als verslaggever inzetten tijdens dit evenement.”