Home Landelijke radio RTL FM met non-stop muziek en nieuwsuitzendingen in de spits

RTL FM met non-stop muziek en nieuwsuitzendingen in de spits

RTL FM wordt vanaf aanstaande maandag een zender die de hele dag non-stop muziek gaat uitzenden. Behalve op de spitstijden. Het station gaat zich richten op de luisteraars in de doelgroep 20-49 jaar. Dat is zojuist bekend gemaakt op de persconferentie van de Holland Media Groep die over de toekomst van de twee radiozenders van HMG, RTL FM en Yorin FM, gaat.

Tot 1 december zal er in de ochtend tussen 07:00 en 09:00 uur een nieuwsshow komen met de nieuwslezers Jan de Hoop en Jeroen Latijnhouwers. Hannelore Zwitserlood presenteert de nieuwsuitzendingen tussen 16.00 en 19.00 uur. Verder komen RTL Nieuws-medewerkers van televisie ook terug op de radio, zoals Frits Wester, Max Westerman, Conny Mus, Reinoud Broekhuijsen en de medewerkers van RTL Z, Editie NL, RTL Sport en de weerpresentatoren Helga van Leur en Peter Timofeeff. Tenslotte bevat elke doordeweekse middag entertainmentnieuws van de redactie van ‘RTL Boulevard’.

Programmadirecteur Fons van Westerloo heeft duidelijk gekozen voor deze opzet van RTL FM. “Als je geld wil hebben dan moet je naar de bank. Als je luistercijfers wil hebben moet je non-stop hebben. Want dat heeft Sky Radio al bewezen. En in de spits nieuws. Want in de spits willen mensen informatie. De ideale mix dus”, zegt hij.

Vanaf begin januari zal RTL FM verhuizen naar het nieuwe onderkomen van HMG op het Hilversumse Media Park.