Home Landelijke radio Qmusic Hannelore: Qmusic ontsloeg me na komst Ruud de Wild

Hannelore: Qmusic ontsloeg me na komst Ruud de Wild

Hannelore Zwitserlood

Hannelore Zwitserlood is jaren geleden ontslagen bij Qmusic, omdat ‘iemand van de zender’ haar niet samen met Ruud de Wild in de studio wilde hebben. Dat vertelt Hannelore in De Telegraaf. “Ik werkte als nieuwslezer bij QMusic, toen Ruud de Wild daar een programma ging doen. Vervolgens werd ik ontslagen omdat hij me niet in de studio zou willen hebben. Dat hakte er behoorlijk in. Ik heb me er tijden rot over gevoeld.”

Hannelore: “Jaren later, Ruud zat inmiddels bij 538, werd ik gevraagd om in te vallen voor Jasmijn die hij kennelijk wel kon hebben. Ik was behoorlijk nerveus de eerste dag. Maar het ging eigenlijk prima. Zo goed zelfs dat ik na de invalperiode werd gevraagd de vaste nieuwslezeres van Ruud te worden. Ik heb hem natuurlijk aangesproken op die eerdere afwijzing. Hij wist van niks. Hij kende me in die tijd niet eens.”

Boek ‘Goed Nieuws’

De nieuwslezeres noemt de gang van zaken een ‘raar verhaal’. “Kennelijk was er iemand anders die me weg wilde hebben. Ik heb uiteindelijk ruim twee jaar met Ruud samengewerkt nadat ik wel eerst de dingen had uitgesproken met Jasmijn. We zijn vriendinnen. Ik wilde haar niet haar baan afpakken.”

Hannelore gaat vanaf januari aan de slag als sidekick in de nieuwe ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. Over haar werk als nieuwslezer bracht ze onlangs het boek ‘Goed Nieuws’ uit. Over de radiowereld zegt ze: “die is snoeihard en wordt bevolkt door radionerds en stoere vrouwen.”