Home Landelijke radio Royaal FM door Agentschap Telecom uit de lucht gehaald

Royaal FM door Agentschap Telecom uit de lucht gehaald

Agentschap Telecom heeft gisteren met bestuursdwang Royaal FM uit de lucht gehaald, dit laat Radio 8FM weten. Royaal FM was aan het uitzenden via FM 93.2 vanuit Valkenswaard, terwijl dat volgens de vergunning alleen mag te Eindhoven. De afstand tussen Eindhoven en Valkenswaard is het dubbele van wat is toegestaan, aldus de regels van Agentschap Telecom.

Op 1 december moet Royaal FM ook de Belgische lokale FM etherfrequentie (103 FM) uitschakelen want dan treed het nieuwe frequentieraster in België in werking. In het zendgebied van Royaal FM is geen vervangende lokale frequentie meer voor handen. Daarnaast heeft het Vlaamse Commissariaat voor de Media een onderzoek gestart naar de programma’s van Royaal FM. Het programma zou mogelijk niet meer voldoen aan de Belgische Mediawet. Zo mag een Belgische lokale zender niet op de kabel uitzenden en moet het programma voornamelijk gericht zijn op het eigen zendgebied, en dat is voor Royaal FM de gemeente Hamont-Achel te België.

Royaal FM is van oorsprong een Belgische lokale zender. In mei dit jaar verwierf men twee FM-frequenties voor de stad Eindhoven.