Home Landelijke radio Roosmarijn Reijmer: “Ik ben geen filegiechel”

Roosmarijn Reijmer: “Ik ben geen filegiechel”


"Het is volstrekt bizar dat wij niet op internet zouden mogen zitten terwijl de jongeren juist daar te vinden zijn", dat zegt 3FM-dj Roosmarijn Reijmer in een interview met NRC Handelsblad over de kabinetsplannen voor de publieke omroep. "Internet en social media zijn voor jongeren, en voor mijzelf, een eerst levensbehoefte."

"Ik zie sowieso om me heen dat maatregelen van het kabinet het moeilijker maken voor mensen om hun taken uit te voeren. Door subsidies te schrappen voor organisaties die bandjes ondersteunen, belemmer je de groei en verversing van de muziekscène. En door de btw-verhoging moeten popfestivals, die van de regering hun eigen broek moeten ophouden, dat straks doen met duurdere kaartjes."

Roosmarijn Reijmer is sinds afgelopen week in de late avond van 3FM te horen met '3VOOR12 Radio'. Ze heeft het stokje overgenomen van Eric Corton, die dit voorjaar met dat programma stopte. "Ik luisterde vroeger in de trein naar huis, vanaf de School voor Journalistiek in Utrecht, naar Jaap Boots en ontdekte zo de nieuwe muziek. Nu zit ik zelf op die plek", zegt ze daarover in het interview.

Bij 3FM mocht ze de internet dj-opleiding volgen omdat ze liefde voor muziek uitstalt en als vrouw toch one of the guys is op de radio, zegt ze. "Luisteraars kunnen me serieus nemen. Ik ben geen filegiechel, een meisje dat de files voorleest en met de dj meelacht." 

De dj-carrière van Roosmarijn Reijmer bevat geen standaard jongensdroomverhaal, zoals bij de meeste van haar mannelijke collega's. "Ik heb nooit een meisje ontmoet dat op haar zolder introotjes aan het volpraten is. Ik kwam regelmatig bij een opgeschroefde hobbyzender A-FM in de regio Hilversum en viel daar een keer in omdat er een gat was. Als je eenmaal liedjes mag verkopen op de radio, ben je verkocht. Pas toen ben ik thuis gaan oefenen."

Ook al heeft ze dus geen uitgebreid dj-verleden, Roosmarijn heeft toch al een hele mooie radioherinnering. "Mijn mooiste minuten op de radio waren toen de dood van Michael Jackson bekend werd. Dat gebeurde tijdens mijn programma, ik had geen tijd om na te denken. Dan ben je blij dat je al veel weet en veel verhalen kent. Ik hoorde zelf, toen ik jong was, op de radio dat Kurt Cobain dood was en dat maakte heel veel indruk op me. Nu was ik degene die anderen vertelde dat Michael Jackson dood was. Ik hoop dat ik hem eer heb aangedaan."

Vorig artikelAndré Kuipers opent Radio 2 Top 2000 vanuit de ruimte
Volgend artikelVlaamse toezichthouder doet onderzoek naar samenwerking Ping FM en Radio 538