Roos Abelman wordt per 1 januari de nieuwe, vaste presentator van ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1. Momenteel is ze al regelmatig te horen als invaller bij het Radio 1-programma. Roos Abelman is de opvolger van Ghislaine Plag, die onlangs aangaf te stoppen. Carl-Johan de Zwart blijft de vrijdageditie van het programma presenteren.

“‘Spraakmakers’ is een fantastisch programma om te maken”, zegt Roos. “Alles zit erin: het gesprek van de dag, boeiende gasten, snelheid en tegelijkertijd ook de duiding en de diepgang waaraan onze luisteraars behoefte hebben. Ik heb heel veel zin om dit programma dagelijks te presenteren, ik kan niet wachten tot het januari is.”

Mediadirecteur Sandra Hilster: ‘We zijn heel blij en trots dat Roos ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1 gaat presenteren. ‘Spraakmakers’ weet dagelijks het nieuws te duiden, heeft de hoofdrolspelers van het nieuws aan tafel en heeft oog voor de menselijke verhalen achter de actualiteit.

Roos presenteert het programma van maandag tot en met donderdag. Carl-Johan de Zwart is elke vrijdag te horen als vaste presentator.

Foto: KRO-NCRV