Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Roelof Hemmen stopt bij RTL Nieuws en kiest voor radio

Roelof Hemmen stopt bij RTL Nieuws en kiest voor radio

Roelof Hemmen is ‘smoorverliefd op de radio’ en vertrekt daarom als presentator van RTL Nieuws. “Geheel uit vrije wil. Ik heb mijn ontslagbrief getikt – één regel, en aan het einde van de maand is het voorbij”, schrijft hij in een column. “Ik ga weg omdat ik een nieuwe toekomst voor mezelf wil maken. Ik wil de tinteling van het avontuur weer voelen. Ik zoek onzekerheid. Van de hoofdweg af, de kronkelige paden op.”

Hemmen presenteert al een tijdlang op BNR Nieuwsradio. “Vier jaar geleden ben ik radio erbij gaan doen, maar nu kan ik niet meer zonder. Elke ochtend bij BNR Nieuwsradio, tweeënhalf uur live op de zender. Gesprekken met mensen die ertoe doen, mensen die iets te vertellen hebben, frisse inzichten, de verhalen achter het harde nieuws, debat. Een feest. En nu vind ik het strakke, harde nieuws bij de tv niet meer zo boeiend.”

Naast de radio wil Hemmen ook debatten leiden, congressen voorzitten en een theatertour doen. “En wie weet wat er verder op mijn weg komt. Mijn bloed stroomt sneller, mijn zintuigen staan op scherp: het gaat beginnen! Nog een keer!”

Foto: RTL Late Night