Home Landelijke radio Robert Jensen vanaf 1 juni terug op Yorin FM

Robert Jensen vanaf 1 juni terug op Yorin FM

Robert Jensen gaat weg bij Noordzee FM, dit heeft het station zojuist laten weten. Jensen gaf aan zich niet langer te vinden in de uitgangspunten van de zender, en Noordzee is daar akkoord mee gegaan. Jensen zal op 1 juni beginnen bij Yorin FM om daar de middagshow te gaan presenteren.

Erik de Zwart over het vertrek van Jensen: “Er is totaal geen sprake van onenigheid of iets dergelijks maar zijn ideeën over radio maken stroken niet met die van Noordzee FM. We zijn een innovatief radiostation dat geprobeerd heeft om met twee uitgesproken persoonlijkheden, Gordon en Jensen, in de ochtend en de namiddag, een alternatief te bieden voor de luisteraar. Gordon voldoet geheel aan onze doelstellingen, Jensen bleek helaas toch niet die luisteraars te trekken die wij hadden verwacht.”

Noordzee geeft aan dat Jensen niet in haar koers past, maar over wie hem op zal volgen is nog onduidelijheid. “We zijn druk bezig om van Noordzee FM een zender te maken waar je de hele dag muziek hoort die je kent, maar waar je ook terecht kan voor informatie en vooral voor entertainment. We willen juist een beetje weg van de traditionele manier van radio maken, een ster-dj en zijn team dat de krant doorneemt. Een eerste stap in die richting is al gezet door Gordon. Zijn ochtendprogramma is meer een magazine geworden. Recentelijk, met de komst van Sjaak Bral, iedere werkdag van 12 tot 2, bieden we een lunchprogramma met duidelijk cabareteske invloeden. De namiddag zal een informatief programma worden met veel directe betrokkenheid van de luisteraar. Nee, we kunnen nog geen namen noemen, maar we zijn met interessante persoonlijkheden in gesprek die dit programma het beste kunnen presenteren”, aldus Erik de Zwart.

Jensen zelf is blij om terug te komen bij Yorin FM: “Yorin FM staat aan het begin van een geweldig nieuw avontuur en ik ben superblij daar weer bij te mogen zijn.” Hij zal naast dj ook de functie van creatief directeur opzich nemen. Daardoor zal hij zich inhoudelijk en strategisch bezighouden met beide radiostations van de Holland Media Groep, Yorin FM en RTL FM.

Directeur Radio van de HMG, Arthur Weijers, over Jensen: “Met ‘Stenders Vroeg’ en ‘Jensen In De Middag’ leggen wij een stevig fundament voor een nieuw Yorin FM. Ik verwacht veel van de samenwerking met Robert. Naast top-dj is Jensen een excellent radiomaker met een scherpe visie. Ik ben heel blij dat hij ons team komt versterken”.

Eind 2002 trok Noordzee Jensen aan om een nieuwe start met het station te maken. Begin 2003 starte Jensen officieel bij Noordzee en stond tot februari 2005 onder contract.

Met Jensen komen ook Jan Paparazzi en Robbie Feller mee naar Yorin FM

Update:
Vanaf vandaag zal Jensen niet meer te horen zijn op Noordzee FM, het programma zal voorlopig worden vervangen door Daniël Smulders.