Home Landelijke radio “Robert Jensen heeft nooit iets gepresteerd op de radio”

“Robert Jensen heeft nooit iets gepresteerd op de radio”


Ruud de Wild en Robert Jensen zijn geliefd bij radiomensen. Daarom krijgen ze de leuke banen. Dat zegt Q-music dj Jeroen van Inkel in Nieuwe Revu. "Toen ik de middag deed bij 538 eindigde ik op een marktaandeel van 13 procent. Toen Ruud het overnam, zakte het naar 11 procent. In de ochtend bij Q-music is hij ook nooit boven mijn marktaandeel uitgekomen. Nu gaat hij weer naar 538 en stijgen die luistercijfers ook niet."

Over Robert Jensen is Jeroen van Inkel nog harder. "Ook zo'n geliefde dj in de radioscene, maar hij zal nooit goede luistercijfers halen. Hij heeft nooit iets gepresteerd op de radio, maar wordt binnengehaald als  de messias."

Van Inkel kijkt ook terug op zijn drugsprobleem, een verhaal dat volgens hem de wereld in werd geholpen door Adam Curry. "Ik werd in 2003 benaderd door Veronica om in september te beginnen met de ochtendshow. Maar ze zaten me bij 538 (waar Van Inkel toen werkzaam was, red.) gewoon te sarren en pas naarmate er meer geld op tafel kwam, werden ze toeschietelijker. Ondertussen deed Adam die ochtendshow met de nadrukkelijke afspraak dat hij plaats zou maken als ik de problemen met Radio 538 had geregeld. Maar toen ik in januari 2004 begon, had hij -achter mijn rug om- afgesproken dat hij toch tot september 2004 zou blijven. Gelukkig stond er in mijn contract dat ik na een bepaalde datum zelf kon bepalen óf ik de ochtendshow zou doen, dus hij kon niet langer blijven. Ik had dus zijn lot in handen."

En toen werd er volgens Van Inkel een andere manier gevonden. "Patricia Paay vertelde in een roddelblad een heel lullig verhaal dat ik helemaal naar de klote was. Ook stuurde Adam een mail naar een krant waarin hij schreef dat ze mij moesten checken want ik zou naar de klote zijn. Toen dacht ik: je bent niet meer mijn vriend."

Volgens de dj was het een klassieke midlifecrisis waar hij mee te maken had. "Je gaat twijfelen, zoeken en wilt weten of je nog goed in de markt ligt. Toen ben ik van het pad afgeraakt." Uiteindelijk is Van Inkel weer terug gekomen bij zijn vrouw en zijn ze getrouwd. "Mijn vrouw en kinderen zijn erg blij met me."

Vorig artikelHoofd Nieuwe Media van de NOS vertrekt
Volgend artikelGenomineerden Philip Bloemendal Prijs bekend