Home Landelijke radio Robert Bartol voert succesvol actie tegen Robert Jensen

Robert Bartol voert succesvol actie tegen Robert Jensen

Robert Bartol van Omroep Brabant bond dinsdag op Noordzee FM de strijd aan met Robert Jensen. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Hij zou het niet pikken, Robert Bartol. Vier keer per week brengt hij zijn radioprogramma ‘een Robbertje Bartol’, en nou had Robert Jensen die naam zomaar gejat.

Robert Jensen begon deze week met een nieuw programma, ‘een stevig Robertje Jensen’. Bartol ging in de aanval en meldde zijn luisteraars dat hij het niet zou pikken. Een e-mail waarin dat stond, kwam Jensen onder ogen en die besloot tot een handige tegenzet: hij haalde Bartol in zijn programma.

Jensen heeft een wat harde manier van radio maken: een hoop geroep en gelach. Voor het ‘begeleidende geluid’ heeft hij een speciaal groepje mensen naast zich in de studio zitten. ‘Side kicks’, noemen kenners dat. En omdat Robert Bartol een kenner is wist hij dat hij daar tegenop zou moeten boksen. Dus had hij een tegenzet bedacht: Emiel Ratelband.

Jensen begon dinsdagmiddag zijn gesprek met Bartol met de mededeling dat hij zelf de naam niet had bedacht, maar de programmamakers. Hij was even op vakantie geweest. Toen las hij de e-mail van Bartol voor en groot was de hilariteit bij de passage over de arrogantie van het grote geld van de grote zenders die maar denken dat alles kan. “Bartol, ben je levensmoe?”, riep Jensen. Na nog wat heen en weer, en vooral door elkaar, gepraat klonk ineens de stem van Ratelband. Die begon Jensen aan te pakken. Die was even verrast (“Hij is het echt”) maar herpakte zich snel. “Hé labiel, ben jij het? Ben jij die man waar 9.000 mensen op hebben gestemd? Weet je hoeveel stemmen Erica Terpstra heeft gekregen?”

“Ik had”, zegt Bartol later, “Ratelband er bewust bijgehaald. Want hij was gisteren bij Jensen in het programma en die heeft hem toen op een gegeven moment weggedraaid. Ik moest wat doen, anders delf je tegen zo’n jongen als Jensen het onderspit.” Dat laatste leek Bartol uiteindelijk toch te moeten. “Je mag die naam houden, Bartol, want dat Robbertje, daar vind ik geen reet aan”, riep Jensen hem toe. “En een Robbertje Bartol vind ik ook verschrikkelijk. Van mij mag je hem hebben, maar onder één voorwaarde: dat je Ratelband ook meeneemt.” Dat klonk niet vleiend. Maar Bartol was wel blij met de uitkomst van het gesprek.