Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 5 februari

Kort radionieuws van woensdag 5 februari

Ruud de Wild even terug op 3FM

Ruud De Wild is dinsdag 4 februari weer eventjes op 3FM te horen geweest. Hij bedankte iedereen voor de kado’s die dochter Toy Travis heeft gekregen van de 3FM luisteraars. Ruud liet weten binnenkort weer aan het werk te gaan.

Via het telefoonnummer 0909 BELRUUD konden luisteraars de afgelopen weken boodschappen, felicitaties, beledigingen en tips voor Ruud, Tatum en Toy Travis inspreken. Van de opbrengst van de telefoontjes hebben Sander de Heer en Jeroen Kijk in de Vegte een grote stapel baby-kado’s gekocht.

Stadsomroep Arnhem in financiële nood

De Stadsomroep Arnhem (STA) verkeert in financiële nood. Dat schrijft de Gelderlander. Deze week sloot KPN de telefoonlijn af bij de STA. Omdat de bank welwillend was, is dat inmiddels weer ongedaan gemaakt.

Oorzaak van alle problemen is dat subsidiegelden die de gemeente tot drie keer toe zou hebben toegezegd, niet zijn overgemaakt. Dat zegt voorzitter L. Broer. “Tijdens de begrotingsvergadering oktober 2001 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen dat er extra geld naar de Stadsomroep gaat. Dan denk je: het college van B en W zorgt dat het in orde komt. In onze begroting en uitgaven hebben wij daar rekening mee gehouden.” Afgelopen anderhalf jaar heeft de gemeenteraad nog twee maal bij B en W aangedrongen dat de STA het geld zou krijgen, zegt Broer. “Iedere keer wordt ‘ja’ gezegd, maar worden we het moeras in gestuurd. Het tegoed is reeds opgelopen tot 60.000 euro.”

Politieke partijen als VVD, ChristenUnie en D66 hebben laten weten grote moeite te hebben met de gang van zaken. Ze willen verantwoordelijk wethouder R. Gast (CDA) vanavond flink aan de tand te voelen tijdens de raadscommissie Middelen. “Als ook de andere partijen hun rug recht houden, heeft de wethouder een probleem”, aldus D66- raadslid B. Roelofs. “De motie in 2001 was heel duidelijk: dat geld moet doorgesluisd worden naar de Stadsomroep. Afspraken moeten worden nagekomen.”

Volgens een woordvoerder van wethouder Gast heeft de STA in 2002 ’tot op de euro nauwkeurig’ gekregen waar het volgens de landelijke richtlijnen recht op had. Verschil van mening zou alleen kunnen zijn over de jaren 2000 en 2001. Toen waren die richtlijnen aan verandering onderhevig. Het gaat dan volgens de gemeente niet om een verschil van 60.000 euro, maar 18.000 euro.

De gemeente heeft door ‘een misverstand’ vergeten de bijdrage voor januari uit te keren. “Maar eind deze week moet de STA een voorschot van 4700 euro hebben ontvangen.” Daarmee zou de ergste financiële nood geledigd kunnen worden.

Nieuwe site voor Stenders Vroeg

Het 3FM ochtendprogramma Stenders Vroeg heeft vanaf vandaag een nieuwe site. Uiteraard is op de site alles te vinden over het programma.

Daarnaast zijn er op de site spelletjes te spelen en is er info te lezen. En voor leden van Het Stenders Vroeg Genootschap is er ook nog een geheim deel van de site.