Home Landelijke radio Robbert Meeder nieuwe presentator NOS Radio Tour de France

Robbert Meeder nieuwe presentator NOS Radio Tour de France

Robbert Meeder presenteert vanaf 4 juli NOS Radio Tour de France op Radio 1. Hij vervangt Dione de Graaff, die het nieuwe avondprogramma NOS Studio Tour op tv gaat presenteren. Zij heeft de presentatie van het radioprogramma sinds 2010 gedaan.

Jurgen van den Berg, Robbert Meeder en de verslaggevers op de motor en bij de finish, Sebastiaan Timmerman en Gio Lippens, praten de luisteraar elke dag naar de finish. Na de meet vangt Steven Dalebout de renners op.

Nieuw is de rubriek 'Tour de Frank', waarin sportschrijver Frank Heinen renners uit de lange Tourhistorie uit de vergetelheid haalt, gelardeerd met geluidsfragmenten. Ook 'de Tour over de grens' is nieuw. In deze rubriek draait het om de vraag hoe de Tour buiten Nederland en Frankrijk wordt beleefd.

De Tourdag wordt telkens geanalyseerd door oud-renner Danny Nelissen. Rond het halve uur is er muziek van de Tourartiest, die overigens niet meer per se uit Frankrijk hoeft te komen. Zo worden de eerste Tourdag de Common Linnets gedraaid en is het tijdens de etappe van Utrecht naar Zeeland, op de tweede dag, de beurt aan de Zeeuwse band Racoon.