De Tour de France 2020 gaat morgen van start. NPO Radio 1 doet verslag van de wielerkoers, maar dat gaat er vanwege corona wel flink anders aan toe dan andere jaren. Sebastiaan Timmerman doet achterop de motor verslag voor radio en tv. “Ik mag niet met de renners en met de ploegleiders praten. Ik mag echt op geen enkele manier in die ‘rennersbubbel’ komen. Dus ik ben echt observant”, vertelde hij gisteren op Radio 1.

Sebastiaan, die vorig jaar de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever won, moet achterop de motor ook een mondkapje op. Daardoor kan zijn commentaar soms wat doffer klinken. De NOS zegt maar ‘een fractie’ van het aantal mensen naar Frankrijk te sturen dan andere jaren gebeurt. Zo geeft medeverslaggever Maarten Ducrot geen commentaar vanuit Frankrijk, maar ‘gewoon’ vanuit Hilversum.

Uitzendtijden

Radio Tour de France is vanaf morgen te horen tussen 14:00 en 18:30 uur op Radio 1. Gert van ’t Hof en Suzanne Bosman presenteren de eerste twee uur, waarna Robbert Meeder samen met Lara Rense de laatste kilometers voor zijn rekening neemt. Het commentaar komt van Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman koerst dus in Frankrijk mee op de motor.

Door de coronacrisis is de start van de wielerronde later dan normaal. Radio Tour de France werkt daarom de komende weken samen met collega-programma’s ‘Radio EenVandaag’ en met ‘Nieuws & Co’.

Foto: RadioFreak.nl

Vorig artikelTalpa Network schrapt 15 themakanalen
Volgend artikel‘Top van de Nederpop’ op 100% NL