“Het enige wat ik kan doen, is mijn stinkende best. De houdbaarheidsdatum van een programma is niet aan jezelf.” Dat zegt Rob van Someren in De Telegraaf, als reactie op het huidige geschuif op de radiozenders.

Zo maken Coen en Sander aankomende donderdag hun laatste dagelijkse ‘Coen & Sander Show’ op Radio 538. Hoewel de twee vonden dat de houdbaarheidsdatum van het programma nog niet was verstreken, haalt 538 hen toch uit de dagelijkse programmering.

Niet nerveus

Dat het rommelt in radioland, zoals zenders die de programmering omgooien of met dj’s schuiven, maakt Rob niet nerveus. “Dit werk doe ik al zo’n beetje mijn hele leven en ik heb alles al meegemaakt”, zegt Rob in de krant. Zelf werd hij in 2014 van de middag op Radio Veronica gehaald, omdat zijn show te vrouwonvriendelijk zou zijn.

Rob merkt dat het luistergedrag de afgelopen jaren wel is veranderd. “Maar wat Spotify of Apple music niet kunnen, is sfeer creëren. Daarom houd ik vast aan interactie met de luisteraars: in de uitzendingen en in de zomer is er weer de Somertijd-barbecue. Ik spreek niet het volk toe vanuit een ivoren toren. Het is een voorrecht dat mensen ons radioprogramma deel laten uitmaken van hun dag”, aldus Rob in de krant.

Foto: Radio 10