Rob Stenders keert mogelijk terug op NPO Radio 2. Hij zou in beeld zijn om de avonduren tussen 20:00 en 22:00 uur te gaan presenteren, melden meerdere bronnen aan RadioFreak.nl. Ook het AD schrijft erover. Rob zou op de plek komen waar nu nog Stefan Stasse te horen is.

Rob stopte eerder deze week per direct als zendermanager bij Radio Veronica, waar hij nu nog werkt. Ook is hij al een tijdlang niet te horen op de radiozender. Volgens een woordvoerder van Mediahuis, eigenaar van Veronica, is Rob om gezondheidsredenen gestopt als zendermanager.

Begin 2021 verliet de jock Radio 2, om aan de slag te gaan bij Radio Veronica. Hij moest de luistercijfers van de zender weer in de lift krijgen, maar het marktaandeel is sinds zijn komst niet of nauwelijks gestegen.

Definitief naar Radio 5

Een woordvoerder van Radio 2 zegt tegen het AD ‘niet in te gaan op speculaties’. De krant meldt dat Stefan Stasse de definitieve overstap maakt naar NPO Radio 5, waar hij op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag een programma zou gaan presenteren.

In 2017 waren er ook al geluiden dat Stefan de switch zou maken naar Radio 5, maar dat gebeurde toen niet.

Foto: Linda Stulic | NPO Radio 2