Home Landelijke radio ‘Rob Stenders pas halverwege 2018 terug op Radio 2’

‘Rob Stenders pas halverwege 2018 terug op Radio 2’

Stationsinformatie van NPO Radio 2

Rob Stenders keert mogelijk pas halverwege volgend jaar terug met zijn programma Platenbonanza op NPO Radio 2. Zo kan Annemieke Schollaardt nog een tijdje blijven zitten tussen 14:00 en 16:00 uur met de A-lijst op de radiozender. Dat zou een voorstel zijn van het College van Omroepen waarover het AD schrijft. In het College zijn alle omroepen vertegenwoordigd.

Stenders ging afgelopen jaar van AVROTROS naar BNNVARA en wilde zijn programma meenemen. Maar de AVROTROS wilde dat niet zomaar laten gebeuren en zette Annemieke Schollaardt op de plek neer.

De NPO heeft het voornemen om BNNVARA de zendtijd in de middag te geven en dus Rob Stenders weer terug te laten keren. Annemieke zou dan naar de avond gaan in de plaats van Stefan Stasse, tot woede van AVROTROS. Die zou dan naar NPO Radio 5 moeten verkassen. Zijn omroep KRO-NCRV dreigde al naar de rechter te stappen.

Maar dat besluit is nog niet definitief. Met het eventuele uitstel zou de NPO tijd ‘kopen’ voor een definitieve beslissing én voorkomt het een gang naar de rechter van de omroepen. Een woordvoerster van de NPO laat weten aan het AD dat een beslissing ‘een deze dagen’ volgt.