Home Landelijke radio Rik van de Westelaken valt in bij Radio 1 Journaal

Rik van de Westelaken valt in bij Radio 1 Journaal

Rik van de Westelaken wordt invalpresentator van het Radio 1 Journaal. Hij is nu al vaste presentator van het NOS Journaal op televisie. Van de Westelaken werd gevraagd na een intern debat. “Dat debat werd geleid door Lucella Carasso en mijzelf”, zegt de 36-jarige presentator tegen het Fanlog Radio 1 Journaal. “Naar aanleiding daarvan vroeg Lucella of ik ook niet eens radio wilde doen. Er was een tekort aan presentatoren en ze vermoedde dat ik daar wel geschikt voor zou zijn.”

Radio is een oude liefde van Van de Westelake. “17-jarige ben ik ooit begonnen bij een lokale omroep. Dus dat idee van Lucella beviel me wel. Ik wilde graag wat meer live-interviews doen, wat meer improviseren. En blijkbaar vond de leiding van de NOS dat ook een goed idee.”

Hij begon bij de lokale omroep van Uden. Ook als student in Leiden maakte hij radio. “Op mijn 23ste ben ik daarmee gestopt, omdat mijn studieresultaten er onder leden.”

Hoeveel Rik te horen zal zijn op Radio 1 is nog niet duidelijk. “We kijken nog even hoe het gaat, of het mij bevalt, of de leiding tevreden is. Ik word zo nu en dan ingeroosterd, als er gaten vallen. Maar ik hoop wel op een klein beetje regelmaat, zodat ik wat routine kan opbouwen. Na twee keer weet ik nog steeds niet waar alle knoppen bij mijn microfoon voor zijn.”

Vorig artikelTMF Radio backstage bij de TMF Awards
Volgend artikelRadio 1 programma wint Turkse prijs