Home Regionale radio DJ’s vertrekken massaal bij Wild Hitradio na overname

DJ’s vertrekken massaal bij Wild Hitradio na overname

Het grootste deel van het dj-team van de commerciële regionale zender Wild Hitradio, ook wel bekend als Wild FM, is deze week opgestapt. Ze namen dit besluit nadat bekend werd dat Bas Emons het radiostation had overgenomen; hij krijgt een meerderheidsaandeel in handen. Emons was eerder al betrokken bij Wild FM en had een rol in het conflict rond Radio Decibel.

Veel dj’s hebben de afgelopen dagen via social media laten weten vrijwillig te vertrekken bij het radiostation vanwege de overname. Onder meer Barry Brand, die pas zeven uitzendingen had gemaakt van zijn middagshow op Wild Hitradio, stapt op.

“Sinds deze week is het management in handen van een oude bekende van mij. Iemand die bij mij maar ook in de radiowereld een niet al te beste naam heeft en waar ik verder geen woorden aan vuil maak. Dus was de beslissing snel genomen. Het was kort en krachtig maar ik ben per direct weg bij Wild Hitradio”, schrijft hij op Facebook.

Ook ochtendjock Nick Velderman stapt op. Hij maakte vanochtend zijn laatste programma en laat op Facebook weten: “Het is een feit dat ik het de laatste week ontzettend moeilijk heb gehad en een overwogen keus heb gemaakt. Afgelopen week is Wild FM Hitradio namelijk overgenomen door een andere eigenaar zoals wellicht bekend. Ik mocht blijven bij dit radiostation maar wil benadrukken dat ik zelf de keus heb gemaakt om te vertrekken.”

Ook veel andere dj’s zijn inmiddels al uit de programmering verdwenen of hebben besloten te stoppen bij Wild Hitradio. Het is onduidelijk of überhaupt nog dj’s bij het station blijven werken.