Home Landelijke radio NPO Radio 1 EO-presentator Renze Klamer gaat tv maken voor BNNVARA

EO-presentator Renze Klamer gaat tv maken voor BNNVARA

Renze Klamer

Renze Klamer stopt als presentator van ‘Langs de Lijn En Omstreken’ op NPO Radio 1. Hij maakt vanaf september de overstap van de EO naar BNNVARA.

De 29-jarige Klamer gaat voor BNNVARA een dagelijks tv-programma presenteren op het themakanaal NPO 1 Extra. Het gaat om een programma dat elke werkdag om half 9 te zien zal zijn, aansluitend op het NOS Journaal. Het is onduidelijk of Klamer ook nog radio gaat maken voor BNNVARA.

“In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied. Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Radio 1. BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken”, aldus de presentator.

Renze Klamer begon in 2009 bij de EO. Daar was hij de afgelopen jaren te horen als presentator van ‘Dit Is De Dag’ en ‘Langs de Lijn En Omstreken’. Hij heeft ook al wat tv-ervaring. In ‘Knevel & Van den Brink’ hadhij een eigen rubriek en hij was te zien in het debatprogramma ‘Arena’ op NPO 2.

Foto: Willem-Jan de Bruin