Home Landelijke radio René van Brakel nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag

René van Brakel nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag

René van Brakel

René van Brakel wordt de nieuwe hoofdredacteur van EenVandaag (AVROTROS). Vanaf 1 februari geeft hij leiding aan de redactie van Radio EenVandaag (Radio 1) en aan het televisieprogramma EenVandaag. Van Brakel werkt nu nog als chef eindredactie van NOS Nieuws en als nieuwslezer van het NOS Journaal.

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, is blij met de komst van Van Brakel: “René is een doorgewinterd journalist, die zijn sporen in de journalistiek verdiend heeft. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen nieuws en actualiteiten op verschillende platforms toegankelijk te kunnen maken voor een breed publiek. Daarmee past René bij uitstek bij het multimediale programma dat EenVandaag in de jaren is geworden.”

René van Brakel: “Als hoofdredacteur van EenVandaag mag ik richting geven aan één van de belangrijkste nieuwsrubrieken van Nederland. Het is een mooie uitdaging en eer om met EenVandaag in een tijd van maatschappelijke fragmentatie ook in de toekomst een breed publiek te blijven bereiken.”

In het verleden las Van Brakel ook nieuws op de radio en werkte hij bij Omroep Brabant. René is ook een van de oprichters van de Lokale Omroep Nuenen.