Home Landelijke radio Regionalen blijven in digitale pakket Casema

Regionalen blijven in digitale pakket Casema

De regionale publieke radio- en televisiezenders blijven de komende jaren te zien via het digitale pakket van Casema. De kabelaar en ROOS, het samenwerkingsverband van de dertien regionale publieke omroepen, hebben hun afspraken over de uitzending in het digitale RTV pakket van Casema verlengd.

De zenders zitten in het standaard digitaal pakket. Volgens Casema’s contentmanager Stefano Colombo blijkt uit diverse marktonderzoeken dat de digitale doorgifte van de regionale publieke omroepen door de abonnees goed wordt gewaardeerd. “Vooral de in de randstad gevestigde zenders scoren goed, maar ook zenders als TV Gelderland en Limburg L1, die buiten het Casema-gebied opereren. Al 160.000 huishoudens hebben bij Casema de beschikking over een digitale ontvanger waarmee alle dertien regionale publieke omroepen ontvangen kunnen worden.”

Gerard Schuiteman van ROOS vindt het belangrijk dat de regionale omroepen niet alleen in hun eigen uitzendgebied te zien zijn maar ook daarbuiten. “Met regelmaat laten kijkers weten dat ze het erg leuk vinden om naar andere regionale omroepen te kijken”, zegt Schuiteman.

Vorig artikelCity FM lanceert twee nieuwe themakanalen
Volgend artikel3FM Serious Request wint adverteerders vakprijs