Home Landelijke radio Rederij trekt bezwaar tegen Glazen Huis 3FM in Leiden in

Rederij trekt bezwaar tegen Glazen Huis 3FM in Leiden in

Een bedrijf dat rondvaarten verkoopt in Leiden, heeft de bezwaren tegen het Glazen Huis van 3FM ingetrokken. De eigenaar van Rederij Rembrandt wilde naar de Raad van State stappen omdat 3FM gebruik maakt van het water op de Beestenmarkt. Daarvoor moet de steiger, het kassahuisje en de boot van de rederij verdwijnen. Na een goed gesprek met cultuur-wethouder Jan Jaap de Haan is de kou uit de lucht. "Alles is keurig opgelost. We hebben er een Beerenburgertje op gedronken", zegt de reder in het Leidsch Dagblad.

De reder is zelf sponsor van Serious Request. Hij zet gratis kleurig verlichte partytenten neer. "We waren boos over de manier waarop de gemeente dat regelde. Wij kregen gewoon te horen: pak je koffers en ga weg. Zonder enig overleg! De gemeente dacht daar veel te gemakkelijk over."

3FM gaf eerder al aan dat het Glazen Huis eind dit jaar gewoon in Leiden komt. 3FM is geen vergunninghouder en houdt zich verder buiten de zaak. Gisteravond was de aftrap van alle acties rond Serious Request in Leiden.

Vorig artikelPatrick Kicken en Mark van der Molen op vrijdagavond van Veronica
Volgend artikelSlam!FM en Radio 538 roepen hulp van luisteraar in tegen Amsterdamse besluit