Home Landelijke radio Radiozenders wijzigen programmering na overlijden Prins Bernhard

Radiozenders wijzigen programmering na overlijden Prins Bernhard

Verschillende radiozenders passen op dit moment hun programmaering iets aan door het overlijden van Prins Bernhard. De prins is vanavond op 93-jarige leeftijd overleden.

Een overzicht wat de zenders doen:
Om 21:27 zijn de publieke radiozenders samengekoppeld om gezamenlijk het nieuws te melden. De necrologie van de Prins wordt op dat moment voorgelezen. De NOS heeft inmiddels aan de OLON (Lokale Omroepen Nederland) laten weten dat de gezamenlijke omroepen de speciale uitzendingen tot 00:00 uur zullen voortzetten. Daarna zal iedere zender -op gepaste wijze- de eigen programmering hervatten.

Radio 10 Gold geeft om 21:30 uur een extra nieuwsuitzending door en past daarna haar programmering aan. Ook Noordzee FM heeft haar programmering aangepast.

BNR Nieuwsradio had om half tien ook een extra nieuwsuitzending en past daarna haar programmering aan.

Radio 538 gaf ook een extra nieuwsuitzending door en paste daarna de programmering aan. Een fragment daarvan is hier te vinden.

RTL FM kwam een minuut eerder met een aangepaste nieuwsuitzending dan Yorin FM die nog reclame aan het uitzenden was. Na het bericht zenden beide zenders aangepaste muziek uit.

Radio veronica heeft ook een extra nieuwsuitzending, de zender zal de muziek iets aanpassen, door muziek die niet toepasselijk is uit de programmering te halen. Sky Radio heeft er ook melding van gemaakt en past muziek en vormgeving aan.

ID&T Radio heeft tot 22:00 uur nog niets laten horen en zendt haar gewone muziek uit.

Regionale publieke zenders passen hun programmering aan of geven Radio 1 door. Net als diverse lokale omroepen. Novum Radio biedt haar klanten een kant en klare necrologie aan en extra nieuws. Beluister het aangepaste nieuws + vormgeving van Fresh FM, klik hier.

XFM Brabant, de regionale dance-zender, draait gewoon haar gebruikelijke muziek.

Hofstad Radio Den Haag heeft haar muziek ook aangepast. Tevens zijn er extra uitzendingen van het Novumnieuws. Rond 01:00 uur is de normale programmering voortgezet, zonder reclame die is vanaf vrijdag weer te horen.