Home Landelijke radio Radiospel ‘De Stemband’ voor even terug

Radiospel ‘De Stemband’ voor even terug

Het radiospel ‘De Stemband’ komt terug op de radio. Van 10 november tot en met 5 december wordt dit spel, waarbij de luisteraars de stem van een bekende Nederlander moeten raden, iedere werkdag gespeeld op Radio Veronica. Wordt de juiste stem geraden, dan wint de luisteraar de actuele jackpot die op kan lopen tot 60.000 euro. Tussen 08:00 en 20:00 wordt het spel gespeelt.

Luisteraars kunnen zich aanmelden door te sms’en. Het startbedrag is 250 euro en loopt ieder uur op met 250 euro. Hoe langer het duurt voordat de stem geraden wordt, hoe hoger de jackpot.

In 2003 werd in het programma Antenne 2 op Radio 2  ‘De Stemband’ uitgeroepen tot het leukste radiospel aller tijden. De luisteraars van Radio 2 gunden het nachtprogramma van Erik de Zwart en wijlen Kees Schilperoort de eenmalig toe te kennen Zilveren Prijs-Telefoon toe in het kader van 65 jaar radiospelletjes.

‘De Stemband’ was tijdens de jaren ’80 en ’90 bij de publieke omroep te horen. Het was een variant op Schilperoorts eerdere radioprogramma Raden Maar, waarin een geluidsfragment moest worden benoemd. Na zijn pensionering bij de KRO werd Schilperoort gevraagd om ‘Raden Maar’ bij Veronica te presenteren. Na een seizoen verbood de KRO het gebruik van de formule, waarna Schilperoort kwam met het idee voor ‘De Stemband’. Samen met Erik de Zwart maakte hij er een legendarisch radiospel van.