Home Landelijke radio RadioRing voor Ekstra Weekend, RadioSterren naar Ekdom en Schollaardt

RadioRing voor Ekstra Weekend, RadioSterren naar Ekdom en Schollaardt


Ekstra Weekend (NTR, 3FM) heeft de Gouden RadioRing gewonnen. Het programma was dit jaar voor de derde keer genomineerd. Dj's Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Tjibbe Tjibsma kregen de prijs uit handen van organisator Arjan Snijders. "Dank voor het stemmen en dank aan de NTR voor dit cultuurbrengende programma", zei Michiel Veenstra na afloop.

Voor de RadioRing waren ook De Avondploeg (Slam!FM) en Effe Ekdom (AVRO, 3FM) genomineerd. Luisteraars konden sinds gistermiddag via sms of telefoon stemmen op hun favoriet en de genomineerden voerden dan ook druk campagne.

Naast de RadioRing werden ook de Zilveren RadioSterren uitgereikt. Die gingen naar Gerard Ekdom (AVRO, 3FM) en Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM). Gerard Ekdom kreeg de prijs voor het eerst. Youp van 't Hek sprak hem na de bekendmaking toe via een videoboodschap. "Ik ben echt sprakeloos", zei Ekdom na afloop. Voor de Zilveren Radioster Man waren ook Edwin Evers (Radio 538) en Giel Beelen (VARA, 3FM) genomineerd.

Annemieke Schollaardt Bij de vrouwen ging de Zilveren Radioster dus naar Annemieke Schollaardt. Ook zij won de prijs voor het eerst en kreeg hem uit handen van generaal Dick Berlijn, die nauw betrokken was bij Uruzgan.FM "Ik ben echt best wel in shock", zei Annemieke na de uitreiking. Ook Claudia de Breij (VARA, 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) maakten kans op de prijs.

Tijdens de uitreiking werd ook even stilgestaan bij Meta de Vries en Willem Duijs. Beide radiostemmen overleden afgelopen jaar.

De publieksprijzen voor de radio werden vanavond samen met de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, uitgereikt op het Radiogala in het Raadhuis in Hilversum. De Marconi Awards gingen naar Lex Harding (oeuvre award), Sander Hoogendoorn (aanstormend talent) en BNR Nieuwsradio (beste zender)

De RadioRing werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Eerder wonnen Evers Staat Op (538), Theater van het Sentiment (Radio 2), De Coen & Sander Show (3FM), Morgenstond (RadioNL) en GIEL (3FM) de prijs al. Vorig jaar ging de prijs samen met de Marconi Awards en dit jaar vond de prijsuitreiking voor het eerst los van de Televizierring plaats.

Vorig artikelBNR Nieuwsradio en Sander Hoogendoorn winnen Marconi Awards
Volgend artikelCoen en Sander vieren vijfjarig bestaan