Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio en Sander Hoogendoorn winnen Marconi Awards

BNR Nieuwsradio en Sander Hoogendoorn winnen Marconi Awards


BNR Nieuwsradio en Sander Hoogendoorn (BNN, 3FM) hebben Marconi Awards gewonnen. In het Raadhuis kregen de dj en het radiostation de prijs uitgereikt. De uitreiking vond plaats samen met de uitreiking van de Gouden RadioRing. Het was de 16e keer dat de vakprijzen werden uitgereikt.

Sander Hoogendoorn (3FM) kreeg de prijs voor Aanstormend Talent. Ook Eva Koreman (Q-Music) en Jan Roos (PowNed, Radio 1) waren genomineerd. "Fucking hell, bedankt! Ik wil iedereen bedanken die me heeft geholpen op deze plek te komen", zo reageerde Hoogendoorn. Hij kreeg de prijs van juryvoorzitter Jurre Bosman.
Paul van Gessel, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio
BNR Nieuwsradio kreeg de prijs als Beste Zender. Hoofdredacteur Paul van Gessel kreeg de Award van oud-hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten. "Ik ben apetrots. We waren al eerder genomineerd, maar wonnen steeds nu en nu dus wel." Ook Radio 1 en Radio 6 waren genomineerd.

Eerder werd al bekend dat Lex Harding de Marconi Oeuvre Award kreeg. De vakjury vindt hem een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. "Want als iemand de Nederlandse radio heeft gekleurd en generaties lang van enorme invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Lodewijk den Hengst. Onder zijn alias Lex Harding heeft hij als dj, als radiobaas, als initiator van diverse radio- en tv-stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt."
 

Vorig artikelParadise van Coldplay meest gedraaid in november
Volgend artikelRadioRing voor Ekstra Weekend, RadioSterren naar Ekdom en Schollaardt