Home Landelijke radio Radioreclame interessant voor adverteerders

Radioreclame interessant voor adverteerders

Radio is een goed medium voor adverteerders. Vooral creatieve radiospotjes missen hun doel niet. Dat heeft Het Radio Advertising Bureau (RAB) onderzocht.

Het RAB huurde een onafhankelijk bureau in om de brandende vraag te beantwoorden naar de effectiviteit van het eigen medium, mede in relatie tot andere media. Daarbij concentreerde men zich op vier indicatoren voor succes: awareness, brand attitude, respons en verkoopcijfers.

Radioreclame is uitermate geschikt als ‘liftend medium’. Dat wil zeggen dat een campagne via bijvoorbeeld kranten of tijdschriften aanmerkelijk kan winnen in respons door ondersteunende radiospotjes. Daarnaast stuwt radioreclame de verkoop van een product gemiddeld met negen procent omhoog.

Radioreclame scoort op het punt van awareness minder goed dan tv-reclame. De commercials op de radio scoren drievijfde van de tv-variant. Daarnaast heeft radioreclame een direct respons- score van 0.15 procent, dit percentage varieert afhankelijk van het soort spotje en de uitzendtijd.