RADIONL heeft een nieuwe studio in gebruik genomen. Volgens de zender wordt het daarmee meer mogelijk om luisteraars interactief te laten deelnemen aan de uitzendingen. Zo is er afgelopen tijd geïnvesteerd in een nieuwe app waar verzoekjes, spraakberichten en foto’s gestuurd kunnen worden.

In de nieuwe studio hangen camera’s, waardoor luisteraars via de site van het radiostation een kijkje kunnen nemen in de studio. Daarnaast kunnen er videoclips en specials ingestart worden. “Ook kan de luisteraar bij speciale uitzendingen of RADIONL Live, foto’s en berichten insturen welke geplaatst kunnen worden op het digitale TV kanaal”, aldus de zender.

Vinyl

In de nieuwe studio is weer plaats gemaakt voor twee platenspelers, nu vinyl een comeback aan het maken is. Daarnaast kunnen er nu meerdere gasten tegelijk aanschuiven. “De digitale mengtafel is nog niet aan vervanging toe en is er ook in de nieuwe studio weer ingezet. De mengtafel van Wheatstone zit gekoppeld aan het digitale audio platform waarmee ook alle regionale edities aan worden gestuurd.”

De nieuwe studio:

Foto: RadioNL