Home Landelijke radio RadioNL bestrijdt uitspraak over frequenties Cuijk en Ameland

RadioNL bestrijdt uitspraak over frequenties Cuijk en Ameland

Directeur Nico Silvius van RadioNL snapt niets van de gerechtelijke uitspraak over zijn FM-frequenties in Cuijk en op Ameland. De bestuursrechter in Rotterdam bepaalde onlangs dat de twee kavels opnieuw verdeeld moeten worden omdat er geen regiogebonden programma worden uitgezonden. "Wat de rechter heeft gezegd kan helemaal niet", reageert Silvius tegen RadioFreak.nl. "Je mag zoveel kavels hebben als je maar wil, als het maar geen dubbele dekking is en niet meer dan 30 procent van de Nederlandse bevolking bereikt. En daar voldoen we aan."

Het radiostation uit Sneek kreeg in maart vorig jaar van het Agentschap van Telecom elf nieuwe regionale etherfrequenties toegewezen, waaronder de 95.3 FM (Kavel B31) in Cuijk en 89.4 FM op Ameland (Kavel B27). 

De Stichting Kabelkrant Ameland en Memories FM, een nog op te zetten commerciële zender uit de Brabantse gemeente Landerd, stapten daarop naar de rechter. Zij hadden beroep ingesteld tegen de beslissing om de frequenties aan RadioNL te geven, omdat het radiostation geen regiogebonden programma’s uitzendt. De rechter volgde die redenatie.

Daarnaast zette de rechter vraagtekens bij dat het Agentschap Telecom van de regel is afweken dat een commerciële partij slechts over 1 algemeen geclausuleerd frequentie-pakket mag beschikken. Volgens Silvius klopt dat dus niet. "Als het allemaal anders zou moeten volgens de rechter dan zou de toetst van 2003 totaal op nieuw moeten. Kortom totale verwarring voor alle radio omroepen!"

Het ergste vindt Silvius het dat de zaak uberhaupt aangespannen is. "Ik baal er van dat mensen alleen maar aan je poten kunnen zagen en je geen succes mag hebben in Nederland. Doet me meer dan je zou denken…"

De RadioNL-directeur is geen partij in de rechtszaak en wat nog even af met wat voor bericht Agentschap Telecom komt.