Home Landelijke radio Radionieuws van woensdag 22 augustus

Radionieuws van woensdag 22 augustus

‘Mens erger je niet’ mag niet
Spellenfabrikant Jumbo wil dat presentator Jolwin Dobbelsteen stopt met zijn programma ‘Mens erger je niet’ op Sky Line Radio. Al zes jaar lang maakte de Zeeuw het programma op de lokale omroep van Uden en Veghel. En al ruim twee jaar heeft Dobbelsteen een website die deze naam draagt en over zijn programma gaat. Deze week kreeg hij van een advocatenkantoor namens spellenfabrikant Jumbo een aanzegging om het gedeponeerde ‘Mens erger je niet’ te laten vervallen. Of dit ook zal gebeuren is nog niet bekend.

Radio Actief FM weer in de lucht
Gisteren melde wij dat na een fatale blikseminslag de radiozender Actief FM uit de lucht was. Maar na 1 dag word met behulp van een noodzender de uitzendingen van de omroep gisteren hervat. De beschadigde zender van Actief FM is voor reparatie teruggestuurd naar de leverancier.

Radio M geen rampenzender door fout gemeente
Tijdens de crisis met de lekkende treinwagon dinsdag in Amersfoort is de regionale zender Radio M door een procedurele fout niet aangewezen als rampenzender.

Volgens de afspraak tussen de overheden en de regionale zender moet officieel de (loco-)burgemeester de frequentie van de zender claimen voor officiële berichten van de autoriteiten. Dat is dinsdag niet gebeurd.

Waarnemend hoofdredacteur John Driedonks van Radio M zegt niet officieel te zijn benaderd zoals de regels dat voorschrijven. “Sterker nog, wij hebben op een gegeven moment zelf de gemeente gebeld met de vraag of ze nog een beroep op ons doet om ons als rampenzender in de lucht te houden. We zouden nog wel van ze horen, was de mededeling. Iedereen was daar in opperste verwarring”, aldus Driedonks.

TROS komt met nieuwe site
De TROS heeft een nieuwe website. Op de nieuwe site van de publieke omroep staat alles over de radio- en tv-programma’s van de TROS. Ook over de presentatoren is meer informatie te vinden. Daarnaast zijn er fragmenten en TV-tunes te beluisteren. OVerigens heeft de TROS nog meer websites. Er is nu ook een speciale Radio 2 site naast site die speciaal bedoeld is voor de radioprogramma’s op 3FM.

Start bouw nieuw onderkomen omroep Flevoland
Vandaag zijn de handtekeningen onder het bouwcontract van omroep Flevoland gezet. Daarmee wordt de realisatie van een gezamenlijk onderkomen van Radio- en TV Flevoland aan de Larserpoortweg in Lelystad een feit.

Radio Flevoland begon ruim 13 jaar geleden haar activiteiten in een onderkomen in winkelcentrum de Gordiaan. Niet veel later werd het pand aan de Meentweg in Lelystad, waar radio en de meeste ondersteunende diensten van de omroep nog altijd gevestigd zijn, betrokken. Naar verwachting neemt de omroep in het najaar van 2003 haar intrek in het pand aan de Larserpoortweg.