Home Landelijke radio Radionieuws van donderdag 10 oktober

Radionieuws van donderdag 10 oktober

Lokale Omroep Dongen wil gemeentesteun

De Stichting Lokale Omroep Dongen, Radio 1062, wil meer steun van de gemeente. Het gaat om een verhoging van de jaarlijkse subsidie, zorg voor een adequate huisvesting en vooral om de vraag wat de gemeente nu eigenlijk wil met de lokale omroep.

Volgens voorzitter R. Krijnen is het met te beperkte middelen onmogelijk op termijn de wettelijke kwaliteit te leveren en zal de omroep binnen een paar jaar wegzakken en uiteindelijk verdwijnen. De voorzitter maakte dat gisteravond duidelijk tijdens de vergadering van de raadscommissie Bestuurlijke Zaken. Als de gemeente volgens Krijnen een duidelijk beeld heeft van wat ze zelf met de omroep wil, dan wordt het volgens hem een stuk eenvoudiger besluiten te nemen over subsidie en huisvesting.

Radio verplaatst De Week van de Jaren 70

Radio 2 heeft De Week van de Jaren 70 verplaatst. In verband met het overlijden van Prins Claus zal de week nu van 21 tot en met 25 oktober plaatshebben. De ‘Amazing Meezing Party’ op vrijdag 11 oktober zal daarentegen wel doorgaan, maar zal pas twee weken later te beluisteren zijn op Radio 2.