Home Landelijke radio Radionieuws van dinsdag 7 januari

Radionieuws van dinsdag 7 januari

Ellen ten Damme op City FM

Ellen ten Damme is aanstaande vrijdag om 19 uur een uur lang te gast in het programma ‘… and the CITY’ op City FM. In het programma heeft een acteur of artiest iedere week een uur lang de vrije hand in de CITY FM studio.

EllenTen Damme scoort momenteel met haar hit ‘Vegas’ uit de film ‘Volle Maan’. Ze doet in ‘… and the CITY’ ook meteen een oproep voor een huwelijkspartner. Man of vrouw: het maakt Ellen niet uit. De gelukkige wint naast de stralende bruid ook meteen een trip naar Vegas.

Haarlemmermeer lijkt Meer FM te willen

89 procent van de inwoners van Haarlemmermeer vindt het initiatief van Meer FM om een nieuwe lokale omroep te starten goed. De Stichting Meer FM heeft dat met een enquête onderzocht. In totaal werden er ruim 320 mensen ondervraagd, bijna 200 via de website en ruim honderd op straat.

Slechts twee procent vindt de huidige lokale uitzendinstantie van Haarlemmermeer, VLOH FM, goed. In het laatste geval gaat het dan voornamelijk om de muziek die wordt uitgezonden, want het nieuws uit de gemeente hoort men niet. De rest van de ondervraagden had geen mening over de huidige situatie.

Op de vraag wat Meer FM absoluut zou moeten uitzenden werd vooral lokaal nieuws geantwoord. Maar ook sport en jongeren moeten aan bod komen. Stichting Meer FM wilde ook graag weten wat voor muziek er gedraaid moet gaan worden op de nieuwe lokale omroep Meer FM. Bij een goede mix van jaren ’80 en ’90 muziek met de hits van vandaag lag de voorkeur. Ook moet er aandacht zijn voor lokale bands. De ondervraagden luisteren op dit moment vooral naar 3FM (36%) en Radio 538 (32%).

Met de uitslag wil Meer FM het station van de grond af krijgen.

Nieuwe voorzitter voor de Publieke Omroep

Harm J.E. Bruins Slot wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Publieke Omroep. Dat heeft de raad van toezicht (omroepvoorzitters) Publieke Omroep vandaag besloten. Staatssecretaris Van Leeuwen (Media) moet formeel nog instemmen met de benoeming.

Bruins Slot wordt de opvolger van Gerrit Jan Wolffensperger, wiens vijfjarige termijn er bijna op zit. Wegens de ingewikkelde bestuurlijke structuur van de omroepwereld had hij niet veel trek in een nieuwe termijn. De omroepen vroegen vervolgens Bruins Slot (1948), nu nog secretaris-generaal op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W), om de kar te trekken. Zijn benoeming gaat per 1 april in.