Home Landelijke radio Evert ten Napel naar Radio Oost

Evert ten Napel naar Radio Oost

Sportverslaggever- en presentator Evert ten Napel gaat aan de slag bij RTV Oost. De 58-jarige ten Napel wordt ingezet als presentator van sportprogramma’s op Radio Oost. Zijn inzet is in eerste instantie incidenteel. Als zijn carrière bij NOS Studio Sport ten einde loopt hoopt ten Napel meer te gaan doen bij de omroep voor Overijssel.

Evert ten Napel geniet landelijke bekendheid als commentator van sportevenementen voor de Nederlandse Omroep Stichting. Zo beleefde de inwoner van Ermelo diverse voetbal-WK’s en EK’s als commentator, en is hij traditioneel te horen bij de beelden van het skischansspringen in Garmisch Partenkirchen op nieuwjaarsdag. Evert ten Napel was al eerder actief bij RTV Oost. Nadat hij zijn journalistieke carrière was begonnen bij de Emmer Courant werkte de geboren Drent voor de RONO, de voorloper van RTV Oost en RTV Gelderland.

Ten Napel is komende zondag 12 januari voor het eerst te horen bij RTV Oost. Tussen 16.00 en 18.00 uur presenteert hij Radio Oost Zondagsport.