Home Landelijke radio RadioLab Prijs voor Dit is Radio 1

RadioLab Prijs voor Dit is Radio 1


Het Programma 'Dit is Radio 1' heeft de RadioLab Prijs gewonnen. Die trofee is bedoeld voor het beste nieuwe programma dat deze zomer te horen was in het RadioLab op Radio 1. Het TROS-programma met de hoogtepunten van een week Radio 1 werd het hoogst gewaardeerd door zowel de vakjury als het Radio 1 luisteraarpanel.

 

De vakjury van radiomakers motiveerde de keuze als volgt: "Aantrekkelijke radio voor iedereen die wil weten wat de mooiste, scherpste, grappigste en meest pijnlijke momenten waren uit een week lang Radio 1. De bijdrage brengt in vlotte vaart de  hoogtepunten. Het zijn met zorg gekozen fragmenten in een strak vormgegeven radiocollage."

 

Jan Westerhof, directeur radio van de NPO: "Ik heb met veel genoegen geluisterd naar 'Dit is Radio 1'. De toon is goed getroffen. De compilaties zijn prachtig. Zowel de kenners als de luisteraars hebben hun waardering net zo uitgesproken."

 

De vakjury gaf naast de RadioLab Prijs een pluim aan drie programma's: de Regioshow van de AVRO met opvallend nieuws van regionale omroepen, Mijn Steen van de EO over begrafenissen en Groene Vogels (VPRO) met antwoorden op kindervragen.