Home Landelijke radio Radiocrimi op Radio 1 gebaseerd op de IRT-affaire

Radiocrimi op Radio 1 gebaseerd op de IRT-affaire

Radio 1 zendt vanaf maandag 8 april de nieuwe radiocrimi ‘De Spin’ uit. Deze radiocrimi van de NTR is gebaseerd op de IRT-affaire, een van de grote Nederlandse politieke drama’s aan het einde van de vorige eeuw.

De Spin is geen historische reconstructie maar een interpretatie van de gevolgen van het vervagen van de eens zo duidelijke normen en waarden op het menselijk handelen. Het is een verhaal van moreel verval en het steeds verder verstrikt raken in een kleverig web van achterdocht, intriges en jaloezie. De grenzen tussen goed en kwaad verdampen wat uiteindelijk leidt tot een ethisch faillissement dat de Nederlandse politiek op haar grondvesten deed schudden.

Jeroen Stout kwam met het idee voor het hoorspel en zit samen met Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Stan Lapinski in het schrijversteam. De regie is in handen van Jeroen Stout (De Moker) en Chris Bajema (Bommel). De Spin wordt geproduceerd door Palentino Media (oa. Bommel, Het Bureau, De Moker). Het project is mogelijk gemaakt door financiële steun van het MediaFonds en de NPO.

Het programma is van maandag tot en met vrijdag te horen op Radio 1 om 00:45 uur. 

Vorig artikel100% NL start Wens Het & Krijg Het
Volgend artikelSoundAware gaat commercials en -programma’s registreren voor NLO