Home Landelijke radio Radio Veronica krijgt 2 februari een nieuwe programmering

Radio Veronica krijgt 2 februari een nieuwe programmering

Radio Veronica krijgt vanaf 2 februari een nieuwe programmering. Erik de Zwart zegt in het Parool dat het vrouwelijker wordt: "Vrouwelijker in de vorm van sidekicks en onderwerpkeuzes, het weggeven van concertkaarten, comedy in de avonduren én hitlijsten."

Eerder sloot De Zwart niet uit dat Bart van Leeuwen zijn comeback maakt op de zender. Toen zei hij al dat hij niet verwachte dat Rob van Someren terug zou keren, inmiddels is duidelijk dat Van Someren naar Radio 10 gaat.

De Zwart wil binnen twee jaar een verdubbeling van het marktaandeel zien. "Ik wil de bevlogenheid terug, en het moet weer gaan om de inhoud. Wat er uit de speakers komt, is uiteindelijk het enige wat telt." 

Erik de Zwart zei eerder dat zijn voorganger, Niels Hoogland,  een onuitvoerbare opdracht had toen hij station director van Radio Veronica was. "Hij moest verjongen en dat is bijna onmogelijk als je van de overheid nauwelijks recente muziek mag draaien. Aan onze frequentie zitten strenge voorwaarden. Belachelijk, maar dat is nu eenmaal zo."

Radio Veronica moet weer een stoere zender voor mannen én vrouwen worden. "Met de beste hits uit '80's en '90's en een knipoog naar de zero's, maar ook naar de '70's."

Vorig artikelQueen op 1 in Top 4000
Volgend artikelTussenstand 3FM Serious Request dinsdag: 6.301.612 euro