Home Landelijke radio Radio Veronica Radio Veronica in het teken van Amsterdam City Swim-weekend

Radio Veronica in het teken van Amsterdam City Swim-weekend

Radio Veronica zwemt morgen mee tijdens de 5e editie van de Amsterdam City Swim om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Met twee zwemteams wordt het radiostation vertegenwoordigd. Veronica is mediapartner van de Amsterdam City Swim, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Al het geld dat is opgehaald komt geheel ten goede aan de Amsterdam City Swim en Stichting ALS.

Dj’s Nicky Verhage, Michael Blijleven, Martijn Zuurveen en Fox Sports-presentator Jan Joost van Gangelen vormen team 1 van Radio Veronica. In team 2 bestaat uit de familie Jorna, het gezin van de 56-jarige Roland Jorna uit Doorwerth bij wie in 2014 de diagnose ALS is vastgesteld. Amsterdam staat het gehele weekend in het teken van het jaarlijkse zwemevent waar Radio Veronica op verschillende plekken in de hoofdstad opduikt.

Gisterenavond was er een exclusieve race van 100 meter in de Keizersgracht. Vandaag zetten Verhage en Blijleven vanaf 14:00 uur alles op alles zo veel mogelijk geld op te halen op het Rembrandtplein in Amsterdam door voorbijgangers, in ruil voor een donatie, bewegingen te laten doen die een dansgroep samen met het publiek vervolgens nadoet. Ook kunnen voorbijgangers op de kruising Keizersgracht/Reguliersgracht geld in een wish fountain gooien en daarmee een plaat aanvragen.
Het weekend wordt op zondag 11 september vanaf 12:00 uur afgesloten met de jaarlijkse Amsterdam City Swim. Jurjen Gofers doet live verslag voor Radio Veronica’s Telesport, het nieuwe radioprogramma op zondag.

Nicky Verhage over deactie: “Dit jaar zwemmen Michael en ik voor de tweede keer met teams door de Amsterdamse grachten en in het bijzonder doen we dit voor onze vriend Roland Jorna. Roland is erg ziek en gaat helaas snel achteruit. We vinden het heel speciaal dat hij onze deelname aan de Amsterdam City Swim dit jaar nog mag meemaken en hopen zoveel mogelijk geld op te halen om een oplossing te vinden voor deze verschrikkelijke spierziekte.”