Home Landelijke radio Radio Veronica boos op Q-music

Radio Veronica boos op Q-music


Radio Veronica is kwaad op Q-music, dat sinds deze week het spelletje ‘Wie zijn wij?’ heeft. Daarin moeten luisteraars raden wie de stem is van een BN’er die ze horen. Volgens Radio Veronica lijkt het spel teveel op ‘De Stemband’, waar het radiostation groots mee uitpakt.

Veronica-dj Erik de Zwart vindt het flauw van Q-music. “Het is ook verwarrend voor de luisteraar”, vindt De Zwart, die samen met wijlen Kees Schilperoort De Stemband bedacht. “Je hoort op twee radiostations hetzelfde spelletje. De Stemband is van oudsher een spel van Veronica en zelfs uitgeroepen tot leukste spelletje van de vorige eeuw. En terwijl wij bezig zijn met de finale van De Stemband, beginnen zij met een spelletje dat er erg op lijkt en dat vind ik flauw. Dat terwijl bij de ene wel echt geld verdiend kan worden -bij ons- en niet bij Q.”

Volgens Radio Veronica is het niet de eerste keer dat Q-music ‘bij gebrek aan inspiratie’ Radio Veronica kopieert. “Begin maart zond het station voor het eerst de ‘Top 500 van de 90’s’ uit. Bij Radio Veronica wordt al sinds 2004 de ’90’s Top 590′ uitgezonden, een zeer populaire lijst onder de luisteraars.”

Q-music wil niks kwijt over de zaak. “Op dit soort berichten geven wij geen commentaar”, laat een woordvoerder aan RadioFreak.nl weten.