Home Regionale radio Radio Rijnmond-verslaggevers krijgen Theo Koomen Award

Radio Rijnmond-verslaggevers krijgen Theo Koomen Award

Radio Rijnmond-verslaggevers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel hebben de Theo Koomen Award 2017 gewonnen. De award is de prijs voor het mooiste sportverslag van het afgelopen jaar.

Bischop en Van Eersel krijgen de award voor hun verslag voor Radio Rijnmond, van de kampioenswedstrijd van Feyenoord in mei van dit jaar. Beide verslaggevers werden vandaag in de rust van Feyenoord – SC Heerenveen verrast door presentator Bert Kranenbarg van het NPO Radio 5-programma Bert op 5. Morgenmiddag ontvangen ze in de NPO Radio 5-studio de Theo Koomen Award uit handen van juryvoorzitter Evert ten Napel.

Sinclair Bischop en Dennis van Eersel worden door de jury geroemd om hun enthousiasme en kundigheid. “Buiten het overbrengen van sfeer, beschrijven ze op een professionele manier wat er op het veld gebeurt. Hun voetbal- en feitenkennis zijn dik in orde, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en gunnen elkaar de microfoon.”, zegt Evert ten Napel.

Extra bijzonder is dat er voor het eerst regionale verslaggevers de Theo Koomen Award winnen. Ten Napel: “Het ontbreken van objectiviteit is in dit geval geen journalistieke doodzonde, want ze weten wie hun publiek is.”

De verslaggevers van Radio Rijnmond versloegen Herbert Dijkstra en het duo Frank Wielaard en Ragnar Niemeijer.

Theo Koomen Award

De prijs, vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is vijf jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-radioprogramma van Bert Kranenbarg.

In 2012 ging de prijs naar Hans van Zetten voor zijn commentaar bij Epke Zonderland op de Olympische Spelen, in 2013 won Andy Houtkamp voor zijn verslag van de Champions Leaguewedstrijd tussen Ajax en FC Barcelona. Een jaar later werd Jack van Gelder geëerd voor zijn commentaar tijdens WK-wedstrijd tussen Oranje en Mexico. In 2015 won Gio Lippens voor zijn commentaar bij de grote valpartij in de Tour de France van 2015. Afgelopen jaar kreeg Olav Mol de award voor zijn verslag van de eerste Formule 1-overwinning van Max Verstappen.