Home Landelijke radio Radio Oranje Nationaal wordt RADIONL

Radio Oranje Nationaal wordt RADIONL

De frequenties van Radio Oranje Nationaal zijn gisteren overgegaan naar RADIONL. Dit heeft het station laten weten. De reden achter het samengaan is kostenbesparing.

In een reactie laat Nico Silvius aan RadioFreak.nl weten: "De eigenaar van Radio Oranje Nationaal en RADIONL was al één omroepinstelling en hierdoor kunnen we kosten besparen. Dit was noodzakelijk om het hoofd boven water te houden."

Problemen met een te groot dekkingsgebied vreest Silvius niet: "Als omroepinstelling mogen we 30% van Nederlandse bevolking bereiken en daar zitten we dan ook nog onder. We hebben een lappendeken van kleine frequenties en daar telt het groene gebied voor dus maximaal 30% van de Nederland. In veel gebieden zullen luisteraars met een goede antenne naar ons moeten luisteren."

De kabelfrequenties van Radio Oranje Nationaal komen te vervallen en de frequentie van RADIONL in Huissen/Arnhem (89.6) komt, door dubbele dekking, ook te vervallen. Luisteraars kunnen overschakelen naar de 95.5 die ook bij het pakket zit.

Eerder nam de eigenaar van Radio Oranje Nationaal, Nico Silvius, de zenders RadioNL, Waterstad FM en Freez FM over. Hierdoor was het samengaan van de zenders maar een kleinde aanpassing. De frequenties van Radio Oranje Nationaal waren afkomstig van de voormalige radiozenders Keizerstad FM en Radio Royaal.