Home Landelijke radio Radio Noord-Holland krijgt veel klachten over ontvangst in Haarlem

Radio Noord-Holland krijgt veel klachten over ontvangst in Haarlem

Radio Noord-Holland heeft de afgelopen week ‘enkele honderden reacties’ gekregen van luisteraars in Haarlem die klagen over de slechte ontvangst van de omroep, met name in de auto en via wekkerradio’s. Dat schrijft het Haarlems Dagblad. De omroep kreeg de klachten na een oproep op radio, tv en in de krant.

De actie is een gevolg van het feit dat het ministerie van Economische Zaken het verzoek van de regionale omroep heeft afgewezen om een nieuwe steunzender te plaatsen in Haarlem. Bij de nieuwe zenderindeling verloor Radio Noord-Holland de steunzender op de PTT-toren in de Waarderpolder. Toen duidelijk werd dat de ontvangst hieronder zou lijden, is in april dit jaar het verzoek gedaan alsnog een steunzender te plaatsen om het geluid op te krikken.

“Dat is afgewezen”, vertelt Bert Koe van Radio Noord-Holland. “Er waren ook door andere zenders dergelijke verzoeken ingediend en die zijn wel gehonoreerd. Onze ontvangst is nog steeds niet goed. Het ministerie zegt nu dat mensen maar een betere – dus duurdere – ontvanger moeten aanschaffen.”

Hij voegt daar aan toe dat zeker gezien het feit dat de omroep ook ‘calamiteitenzender’ is – de bevolking moet in geval van rampen op Radio Noord-Holland afstemmen voor de nieuwsvoorziening en andere voorlichting over de betreffende ramp – een goede ontvangst essentieel is.

De steunbetuigingen worden eind deze maand aan minister Brinkhorst van Economische Zaken en de Tweede Kamer overhandigd. (Haarlems Dagblad)