Home Landelijke radio Radio Maastricht maakt een doorstart

Radio Maastricht maakt een doorstart

Maastricht blijft een publieke radiozender houden. Het nieuwe station gaat samenwerken met TV Maastricht. Op 24 juli om zes uur ’s avonds start RTV Maastricht met de uitzendingen, op radio én tv. De Kabelomroep Zuid-Limburg (KOZL), vergunninghouder van Radio Maastricht en TV Maastricht, voert de regie over de doorstart. De afgelopen weken heeft de KOZL gesprekken gevoerd met zes organisaties over een nieuwe vorm van publieke radio in Maastricht.

“Ik was verrast door het enthousiasme”, zegt de nieuwe KOZL-voorzitter J.Beckers. “We hebben een aantal partijen benaderd. Anderen hebben gereageerd op onze oproep om na te denken over de toekomst. Maar we hebben nu besloten op eigen kracht radioprogramma’s te gaan maken. We denken ook na over een naamswijziging, KOZL moet Stichting RTV Maastricht worden.”

Samenwerking met een tv-station was volgens Beckers een belangrijke voorwaarde om door te gaan. “Het kan leiden tot nieuwe programma’s waarbij radio en televisie elkaar ondersteunen. We gaan muziek, actualiteit en documentaires brengen. We moeten uiteindelijk ook voldoen aan de eisen van het Commissariaat voor de Media. Onze focus ligt op doelgroepen waarvoor we specifieke programma’s gaan uitzenden. De ene keer gericht op senioren, de andere keer op het Maastrichtse uitgaanspubliek. De details zullen we de komende weken en maanden in een stappenplan verder moeten uitwerken.”

Op 25 juli stopt Radio Maastricht BV met het produceren en namens KOZL uitzenden van lokale publieke radioprogramma’s. Eigenaar van de zender, Limburg Broadcasting, stopt dan met exploiteren van Radio Maastricht en concentreert zich op het commerciële station Radio Limburg. Wie op internet

KOZL voert komende week gesprekken met de Kabelraad over ‘88.6’, de uitzendfrequentie van Radio Maastricht. “Van de Kabelraad hebben we in ieder geval de toezegging dat wij de oudst rechthebbende zijn voor 88.6. Die kan niet zomaar naar een andere zender, Radio Limburg bijvoorbeeld, gaan.” [De Limburger]