Home Landelijke radio Radio Decibel mag van CvdM niet commercieel én publiek

Radio Decibel mag van CvdM niet commercieel én publiek

Radio Decibel mag niet langer zowel publieke, als commerciële uitzendingen verzorgen onder dezelfde naam. Zo blijkt volgens MediaMagazine uit een brief van het Commissariaat van de Media aan de lokale omroep van Nuenen.

In de Mediawet staat dat één en hetzelfde programmaonderdeel niet door zowel een publieke als een commerciële omroep mag worden uitgezonden. “Voor zover al sprake zou zijn van onderscheid in de verschillende programmanamen, ziet dit onderscheid op de frequenties waarop het betreffende programma wordt uitgezonden. De hoofdnaam ‘Radio Decibel’ is in casu derhalve doorslaggevend voor de beoordeling dat sprake is van gelijkluidende namen.” aldus het Commissariaat

Sinds maart exploiteert Radio Decibel in Amsterdam een commerciële zender onder de naam Radio Decibel Groot Amsterdam op de etherfrequentie van de Stichting BKB3. In Brabant wordt door diverse lokale omroepen een raamprogramma uitgezonden onder de naam Radio Decibel. Dit programma is te horen bij lokale omroep Nuenen, Stadsradio Helmond, OHM te Oisterwijk, SLOW te Waalre en Lokaal 7 te Sint Michielsgestel. Per 1 augustus 2007 mag de naam Radio Decibel niet meer worden gevoerd door zowel de lokale omroepen in Brabant als de commerciële omroep in Amsterdam.

Vorig artikelWinnaars blij met luistercijfers
Volgend artikel3FM krijgt mogelijk nieuwe slogan