Home Landelijke radio Radio 9 scoort goed in IJsselstein

Radio 9 scoort goed in IJsselstein


De lokale zender Radio 9 wordt in IJsselstein net zoveel beluisterd als zenders als 3FM en Radio Veronica. Dat blijkt uit een luisteronderzoek dat Sander Griffioen maakte als afstudeeropdracht. Volgens de lokale omroep is het onderzoek representatief.

Het totaalbereik ligt op 31 procent, dat wil zeggen dat één op de drie inwoners van IJsselstein naar de lokale zender luistert. Uit het luisteronderzoek komt verder naar voren dat inmiddels 61 procent van de inwoners de nieuwe naam RTV 9 kent die sinds dit jaar door de omroep wordt gebruikt. Luisteraars stemmen vooral af om het lokale nieuws. Ook sportnieuws en actualiteiten scoren goed onder de respondenten.

Wat opvalt is dat er meer vrouwen dan mannen luisteren naar Radio 9 en dat de leeftijd van de gemiddelde luisteraar ligt tussen de 35 en 49 jaar. Qua opleidingsniveau verschillen de luisteraars onderling niet veel.

RTV 9 is in 1995 opgericht als omroep voor de negen kernen van Lopik en is sinds begin 2003 de lokale omroep voor IJsselstein. Sinds enkele maanden zend de omroep ook uit voor Nieuwegein.