Home Landelijke radio Zes Lokale Omroepen verzorgen samen: Radio Truckrun

Zes Lokale Omroepen verzorgen samen: Radio Truckrun

De Lokale Omroepen: Vlistam (Stolwijk), Radio Centraal(Bergambacht), Zilverstad FM (Schoonhoven), Vrolek (Lekkerkerk en Krimpen a/d Lek), Radio Stad Montfoort (Montfoort) en Radio 9 (Lopik) maken op zaterdag 18 september één gezamenlijk radioprogramma: Radio Truckrun.

Al 12 jaar organiseert de Stichting de Waardse Truckers in september een truckrun voor gehandicapten. Deze Truckrun bestaat uit 150 trucks die een tocht maken door de regio Krimpener- en Lopikwerwaard. In iedere vrachtauto rijden 1 of meerdere verstandelijk gehandicapten mee als bijrijder. Begeleid door 11 motoragenten van Politiekorps Midden Holland, beleven meer dan 250 verstandelijk en lichamelijk gehandicapten de dag van hun leven!

In 2002 zijn een 4-tal omroepen gestart met het gezamenlijk verslaan van de Truckrun op de radio. Het aantal omroepen dat hier aan mee werkt is nu gegroeid tot 6. Kosten nog moeite worden gespaard om Radio Truckrun een aantrekkelijk programma te laten brengen. Van de 3 verslaggevers die reportages maken zit er 1 achter op de motor en rijd net voor de Truckrun uit. Ook is er ieder uur is er een eigen nieuwsbulletin. De programma’s worden gemaakt vanuit een locatie studio in Gouda.

Radio Truckrun brengt veel nieuws, reportages en natuurlijk verzoekplaten. Want de uitzendingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor de chauffeurs. Zij hebben in hun auto’s de radio aan, en worden op die manier geïnformeerd. Daarnaast kunnen zij of hun bijrijders verzoekplaten aanvragen. Maar Radio Truckrun is natuurlijk ook bedoeld voor alle andere luisteraars, ook zij kunnen verzoekplaten aanvragen en geïnformeerd blijven over de Truckrun.

Radio Truckrun is op 18 september te beluisteren van 7 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds. Via: Vlistam Radio, Radio Centraal, Zilverstad FM, Vrolek, Radio Stad Montfoort en Radio 9. Meer informatie: www.radiotruckrun.nl