Home Landelijke radio Radio 9 krijgt nieuwe zendmast en frequentie in Lopik

Radio 9 krijgt nieuwe zendmast en frequentie in Lopik

Radio 9 heeft een nieuwe zender in de Lopikse kern Jaarsveld geplaatst. Hier vandaan gaat de omroep uitzenden voor de hele gemeente Lopik op 107.9 FM. Radio 9 had al jaren last van storingen door de zenderwijzigingen van het project Zerobase, waardoor veel inwoners van Lopik geen goede ontvangst hadden. Samen met het Agentschap Telecom is voor deze oplossing gekozen.

Door de nieuwe zender is de omroep in de toekomst in staat uitzendingen te gaan verzorgen die speciaal voor de inwoners van de Lopikse kernen bedoeld zijn. Deze aparte editie zal uitgezonden gaan worden vanuit een nieuwe studio in het nog te bouwen Multifunctioneel Centrum in Lopik-Dorp. De huidige studio van Radio 9 in Lopik gaat begin volgend jaar tegen de grond. Totdat de nieuwe Lopikse studio in gebruik gaat worden de uitzendingen voor Lopik verzorgd vanuit de nieuwe studio in IJsselstein die binnenkort in gebruik zal worden genomen.

Radio 9 heeft nu alleen nog een zender op de Gerbrandy Toren in IJsselstein. Die zender op 95.5 FM blijft in de lucht, maar krijgt een ander type antenne, bedoeld om juist dichtbij de zendmast een goede ontvangst te geven.